Verse kruiden… wat een geschenk!

DSCN4174I
Ik wens een vruchtbare bodem, waar volop voedzame en geneeskrachtige kruiden groeien die de mensen gezondheid, licht, vrede, harmonie, liefde en geluk brengt. Laten we dit voor iedereen wensen zodat het paradijs voor iedereen dichtbij mag zijn.

Gisteren mocht ik genieten van een soep met wel 5 verse kruiden uit eigen tuin, uit eigen voorraad aangevuld  met de laatste gerimpelde knoflooktenen en een enkel geoogste aardappel. Vandaag heb ik het kruidenaantal overtroffen door een bijzonder gevarieerde salade samen te stellen. Een gezondheidshot uit eigen tuin. Wat een geschenk om dit uit eigen tuin te genieten!

DSCN4164 DSCN4166 DSCN4167 DSCN4168 DSCN4169 DSCN4170DSCN4172 DSCN4173

Recept courgettesoep:
Ui fruiten en iets kokosolie erbij, 1 courgette in plakken (500 gr), 1 aardappel in stukjes, knoflook geperst, verse kruiden: selderij, basilicum, rozemarijn, tijm en oregano toevoegen. Aanvullen met ruim een halve liter water en laten pruttelen tot het gaar is. Tenslotte op smaak brengen met wat rijstroom, Herbamere zout en witte peper. En het resultaat: een heerlijke romige veganistische geneeskrachtige soep. Erbij, op de boterham nog wat lupinehumus met gesnipperde bieslook en peterselie, en dat maakt 7.

 

DSCN4204
Vanmorgen genoten van verse kamillethee met een klein gedroogd brandneteltopje en een bosaardbeiblad. Hoe lekker is dat? Mmm… Je zou bijna vergeten dat het niet altijd mei is, maar vanaf heden is het voorlopig super en zalig om in eigen tuin te shoppen.

DSCN4209 DSCN4212Salade? Even een rondje tuin voor een smakelijke lunchsalade. Koude macaroni van eerder deze week, met: 1. goudsbloemlinten, 2. witte dovenetel bloemhoofdjes, 3. bieslooktopje, 4. veldsla bloemtopjes, 5. kervel bloemtopjes, 6. bronsvenkel blad, 7. muntblaadje, 8. oost indische kers blaadje, 9. veldslablaadjes, 10. pimpernel blaadjes, 11. sla mescluunblaadjes, 12. palmkool bloempjes, 13. spinazieblaadjes, 14. bieslook, 15. rozemarijnbloempjes en 16. kervelbloempjes. Iets op smaak gebracht met een klein beetje veganistische pesto … Ik had nog wat meer geplukt maar dat ben ik onderweg verloren: palmkoolblaadjes en zuringblad. Vanmorgen op mijn tuinronde had ik hier al van geproefd, zodat de voorzienigheid wellicht had besloten dat het zo wel genoeg was.

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Mijn tuin, Recepten, Uit eigen of vensterbank and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s