Zonnewende vieren in Molkwerum

KODAK Digital Still Camera

Het laatste zon-moment op 21 juni 2017 – voordat de vuurbal achter de wolken zakt

Het idee voor het vieren van de zonnewende ontstond tijdens een van onze overpeinzingen over een voordracht van Rudolf Steiner uit het boek Natuurwezens. Door de geestelijke wereld weer meer onderdeel van ons leven te maken helpen we mee het bewustzijn te verhogen, van onszelf, van de aarde en van de natuurwezens. Evenals het belang van de Pinksterviering en het leven in harmonie met de natuur. En zo werd het verlangen uitgesproken de daad bij het woord te voegen en de zonnewende op 21 juni te vieren.

This slideshow requires JavaScript.

Een mooi, puur, eenvoudig en gezellig samenzijn was het resultaat op 21 juni te Molkwerum. Met een kleine groep vrouwen en twee kinderen hebben we deze avond ingeleid door in een cirkel (van het leven) beschermd door een cirkel keltisch zeezout rond een vuurschaal plaats te nemen. Kennismaken werd gevolgd door iedereen te smudgen, de elementen aan te roepen, onze wensen voor deze avond en het leven uit te spreken, zang, thee drinken, hapjes delen, vuur beleven en hierin gewenste veranderingen te transformeren door dit op papier aan het vuur toe te vertrouwen. Enige tijd nadat de zon echt onder was vertrok een deel van de groep nadat we staand in de cirkel onze ervaringen hadden gedeeld afgesloten met een krachtig Ohm.

Onderstaand de Mother Earth Song die we als een Mantra met elkaar hebben gezongen.

Nog steeds was het heerlijk om samen te zijn en een duik in het water te nemen, een theetje te drinken om op te warmen en af te ronden met een fries sprookje van Ype Poortinga over de “Wite Wolf”. Dit betrof een verhaal over transformatie en betoveringen. Heel toepasselijk ontdekte ik vanmorgen toen ik las over de elementenwezens dat ze net als de mens eens vanuit het vuur (de zon) zijn ontstaan en onder begeleiding van hogere wezens neerdalen op aarde om door ons te worden opgenomen, waargenomen en na een bewust geestelijk verrijkt leven aan het einde van een mensenleven weer vrij van onze betovering zijn en terug keren naar huis. Wederom een bewijs dat sprookjes meerdere lagen in zich dragen.

Wat past alles toch mooi in elkaar en zo wonderlijk elke dag opnieuw te beseffen dat er nog zoveel is waar we geen weet van hebben. Hoe meer informatie ik opneem des te groter het besef dat ik nog veel mag leren en ontvangen. Bedankt voor het leven.

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Boeken, Muzikaal, Spiritueel and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s