De bijen zijn een beetje verkouden…

KODAK Digital Still Camera

22 jan. – Het lijkt een idyllisch plaatje de bijenstal in een winters zonnetje bij 1 graad boven nul.

KODAK Digital Still Camera

maar wat een schrik, het latje was voor het vlieggat geplaatst… (3e keer al deze winter)

KODAK Digital Still Camera

Oei… dat ziet eruit als een slagveld. Alles schoon geveegd en de week erop een extra kristal (gladde lapis lazuli onder de kast) neergelegd en de driehoek van kristallen die er al lag van positie veranderd zodat de kast nu op 1 lijn zit met het bergkristal, lapis lazuli en de rozenkwarts; ertegenover ligt een toermalijn.

KODAK Digital Still Camera

4 feb. – Wat is er nu weer gebeurd, een muis….?

KODAK Digital Still Camera

Ik zou graag willen weten waardoor deze bij zo in stuifmeel verpakt lijkt te zitten en het is ook zo klam en nat op de bodem van de kast…

 

KODAK Digital Still Camera

8 feb – Gisteravond op de BD bijencursus diverse suggesties gekregen, meer ventileren, het vocht met verantwoord wc papier absorberen  – neuzen snuiten lijkt het wel – en een ander latje met muizenrooster er voor zetten. Het leek en voelde al minder nat en klam dan gisteren, mogelijk door het vriesweer en/of de grote Imme die ik om bijstand heb gevraagd.

KODAK Digital Still Camera

9 feb – Het vriest en het lijkt alsof de barrière “de baksteen op het latje” op de aanvliegplank voor het nieuwe voorzetplankje de meeste sneeuw heeft tegengehouden. De sneeuw zit om 9.00 u nog vast op de aanvliegplank gevroren. Dit heb ik eraf geschraapt en vervolgens even onder de ramen gekeken, het natste is nu voorbij, maar de bijen zijn nog niet fit. Wie dit leest en de bijen in het licht wil en kan plaatsen… graag!

KODAK Digital Still Camera

Met min 1 en stevige wind, echt koud hoor!

KODAK Digital Still Camera

En zo laat ik ze dan eerst maar weer achter. Het hoestdrankje met propolis dat ik zelf wel eens voor de kinderen haal hoef ik niet voor de bijen te halen, dat hebben ze zelf bij de hand/in de wasramen. Ik wens dat dit ze er weer bovenop helpt.

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Bijen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s