Middernacht Lichtshow van Sirius

Vannacht heb ik een flonkerende lichtshow gezien. Geel, oranje, blauw, rood, groen en zelfs 1x zag ik paars oplichten.

Onze slaapkamer heeft ramen op ‘t zuiden. Als ik in bed lig kan ik een deel van de sterrenhemel bewonderen. Zo ook afgelopen nacht. Ik heb echt een wonderlijke show meegemaakt. Het kan bijna niet missen dat het van Sirius kwam. Zo laag boven de aarde helder schijnend en wat schuin linksonder ten opzichte van Orion. De kleuren die ik zag heb ik benoemd om te onthouden. Het raam moest even open. Het was een prachtige avond en de lucht van de nacht liet zich heerlijk inademen. De lichtshow ging onverminderd verder. Het opvallendste effect was van blauw en rood tegelijkertijd dat lange tijd zichtbaar bleef, zich vergrootte en vervolgens het schijnsel weer introk. Zo ging ‘t nog even door tot ik m’n ogen niet meer open kon houden. Welterusten.

Sirius bedankt!

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Middernacht Lichtshow van Sirius

  1. Yvonne says:

    hoi hoi,
    ik heb Puk vannacht om 3 uur half 4 nog uitgelaten,maar ik heb alleen een heleboel sterren gezien,geen mooie lichtshow helaas.
    misschien was het toen al weer voorbij??
    groetjes Yvonne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s