Wie zaait en plant zal oogsten…

DSCN3491 DSCN3493
Ook vandaag weer heb ik weer het nodige zaad aan moeder Aarde toevertrouwd. In de dorpstuin waren dit zonnebloemen en mais van eigen geoogste bloemen en zelf gedroogde mais. Eerder had ik al stokroos en lupine gezaaid en ook daarvan piepen al enkele groene jonkies nieuwsgierig uit de grond. En de appelboom komt in de bloesem!

DSCN3498 DSCN3494

Andere tuinteamers zaaiden eerder al doperwt en spinazie. En wat is het toch mooi te zien dat de natuur ook meehelpt met uitzaaien. Zo begroeten we weer Oost Indische kers, goudsbloemen, ramanas, daslook en mosterdzaad.

DSCN3499 DSCN3486 DSCN3479 DSCN3485 DSCN3497 DSCN3496

En ook vandaag zijn we weer blij met Jan voor het plaatsen van een obstakel bij binnenkomst van de tuin waardoor het moestuinbed voor onwetenden wat  minder op een fietshelling of heuvelachtig wandelpad lijkt waar je kiwistruiken als onkruid uittrekt. Tenslotte is als tegenprestatie en het zichtbaar maken van het ontvangen van fruitbomen van de gemeente en Mijn Gaasterland een stabiel en mooi opvallend bord geplaatst.

DSCN3492 DSCN3488

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Dorpstuin Balk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s