Nu ook een vlindertuin in de schooltuin

DSCN3113
Vanaf de voorjaarsvakantie zijn we wekelijks in de tuin te vinden om onze plannen in de tuin tot werkelijkheid om te vormen. Afgelopen donderdag hebben we een start kunnen maken met de aanleg van de vlindertuin, waar groep 1 en 2 dan mooi zicht op hebben. Het was prachtig weer, jassen en truien uit en zweten maar. Voor de twee gedoneerde vlinderstruiken en vijf andere plantjes leek het goed te gaan, maar toen ik op inspectie ‘s avonds deze foto nam hadden ze het toch wel pittig. Goed bewateren en erop vertrouwen dat de houtsnippers hier wat van vasthouden en de natuur zijn werk laten doen.

DSCN3119
Meest rechts op de foto is het 3e groentebed al in aanleg. Daarnaast is nog een 4e bed uitgezet, dat is dit seizoen (waarschijnlijk) de laatste op de rij. De eerste twee bedden zijn inmiddels geadopteerd door groep 5 en 6. De volgende bedden zullen door groep 7 en 8 als moestuin en vierkante metertuin ingenomen worden. Nog even bikkelen voor de mannen van 7/8 want plaggen afsteken en grond scheppen valt niet mee als je gewend bent met je spelcomputer op de bank te hangen. Ze zijn allemaal reuze enthousiast om iets te doen “Wat moeten we doen, wat kan ik doen… wat moet er gebeuren”. Erg leuk om aan mee te werken.

Even op een rij wat we tot nog toe al gerealiseerd hebben.
– een aardbeienstrook van enkele meters langs het voetbalveld
– een frambozenbed met vier plantjes en een zwarte cassis plant op de hoek
– twee groentebedden
– een vlindertuin strook

Nog een nieuwtje:
Van Mijn Gaasterland / De Friese Meren mogen we een Tamme Kastanje aanschaffen. Deze komt op de plek waar eerder een is geplant maar het niet mocht overleven, nu verwachten we dat dit beter gaat. Zodra deze er is kunnen we wel wat ouderhulp gebruiken voor het graven van een plantgat 😉

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Schooltuin Sloten and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Nu ook een vlindertuin in de schooltuin

  1. iete says:

    Aanstekelijk enthousiasme, dat als een vuurtje overslaat! Heerlijk om te lezen als liefhebber van de natuur en mooi, eerlijk onderwijs. Dank je wel Ester.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s