Bewonder …

DSCN3047
Wat fijn dat er mensen zijn met aandacht voor de wonderen van de natuur…
Op 1 april een bloemenmengsel ingezaaid op de plek waar in het najaar een hoop zwarte grond door de gemeente was afgeleverd. We benutten deze bodem door er een bloemencirkel te beginnen. Net als alles in de dorpstuin, we beginnen met een kleine cirkel en zaaien dan langzaam meer en groter, dan is het goed te onderhouden. Afgelopen week op woensdag 8 april zagen we de zaadjes al ontkiemen! Echt verwonderlijk want intussen zijn er ‘per ongeluk’ wel wat voetsporen door de cirkel gespot. Voor de duidelijkheid zetten we het daarom deze keer af met een draadje.

DSCN3046 DSCN3052 DSCN3048 DSCN3053
We zaaien en planten vrolijk verder. Langs de coniferenhaag proberen we uit wat daar het beste wil groeien in de schaduw van de coniferen. In de hoek hebben we daslook zaad gezaaid (1/4) en daarnaast wordt op de foto linksboven een rijtje daslookplantjes gezaaid (8/4). Langs het lijntje hebben we achtereenvolgens Oost Indische Kers en lupinezaad gezaaid.
Door de wind en wat onvoorzichtige tuinbezoekers waren de houtsnippers her en der verspreid. Hieronder het resultaat na het aanharken van de boomspiegel, alle bedden en paadjes. Want ter voorbereiding op de workshop groentebed aanleggen (15/4) willen we graag dat de tuin er pico bello bij ligt. We zullen volgende week zien hoe de kermisklanten en bezoekers van kleintje feestweek Balk hier aan hebben meegewerkt.

DSCN3054 DSCN3057

De workshop Groentebed aanleggen is een 1-daagse praktische cursus die in de plaats komt van de complete cursus Moestuinieren. We starten om 9u met theorie en omstreeks 15u hebben we een fraai groentebed aan de tuin toegevoegd. Hieronder op de foto is te zien hoe groot we dit wensen. Het uiteindelijk doel is de hele tuin vol te laten groeien en bloeien zodat de gemeente met de wekelijkse maaibeurt niet meer door de dorpstuin hoeft. Zover is het nu nog niet, maar daar werken we uiteindelijk wel naar toe.

groentebeduitgezet
Notabene: heb je belangstelling voor deze workshop van € 45,-?
Laat dan een reactie op dit bericht achter of kijk op de site van http://www.roeach.nu om je aan te melden. Enorm geinteresseerd, maar heb je er (op dit moment) het geld niet voor? Laat het ons weten dan denken we met je mee om je hartewens te vervullen.

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Dorpstuin Balk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s