Droomtuin Balk – januari

bord dorpstuinDSCN2071Een hoop houtsnippers lag woensdag op ons te wachten. 4 Vrouwen en 2 mannen en 1 klein mannetje waren van de partij om deze berg keurig over de tuin te verdelen. Het ziet er na de verdeling weer heel fris uit. Deze woensdag hebben we een start gemaakt met de plannen voor het aanstaande jaar. Het was nog te vroeg het inzaaien van de verschillende groentebedden door te nemen, dit komt op een later tijdstip wel weer.

Wel hebben we bekeken wat de aanstaande cursisten van (H)eerlijk Moestuinieren voor praktijklessen in de tuin kunnen doen (zie ook http://www.roeach.nu). Deze cursus gaat op 5 maart van start en er kunnen nog deelnemers bij. We hebben op 18 maart een stek en zadenruilbeurs ingepland. Op 11 februari staat een snoeiworkshop gepland die door Mijn Gaasterland wordt georganiseerd als onderdeel van de nazorg op het fruitbomenproject van vorig jaar. In onze tuin staan ook 3 fruitbomen uit dit project.
dorpstuin 001

DSCN2074 DSCN2073
De heerlijk ruikende aardbeien in de boomspiegel links, en de manlijke en vrouwelijke kiwistruik tegen de muur volop in bloei en als blikvanger een rij stokrozen naast het valhekje voordat we de tuin in gaan. Ik zie het al helemaal voor me. Later dit jaar zal ik hier een mooie fotosessie aan wijden voor wie het nu nog niet voor zich ziet.

DSCN2076 DSCN2077
Zeg nou zelf, zelfs in januari is de dorpstuin het aanzien meer dan waard!

DSCN2079 DSCN2078
Op de linkerfoto staan de 3 fruitbomen door de gemeente geschonken.
En de goudsbloem blijft haar zonnige optimisme uitstralen voor wie het ziet en voelt.
Hartverwarmend!

Tot in de tuin!

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Dorpstuin Balk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Droomtuin Balk – januari

  1. Tineke Reuvers-de Boer says:

    Lieve Ester, genieten! doe ik iedere keer weer als ik jouw blog lees, zo mooi en liefdevol hoe jij beschrijft wat je doet, ziet en vooral wat je laat zien,o.a. de kleine details van bloemen, dieren, etc. Vastleggen hoe een kind zijn aandeel leverd, door er te zijn en ook lekker zit te ‘prutsen’ en ook zelfs hard meewerkt. Zo waardevol deze beelden en bewoordingen, kleine puzzelstukjes uitvergroot uit het liefdevolle grote geheel. Dank je wel, ik blijf graag meegenieten met jou!
    liefs, Tineke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s