Herfstkleuren vastgelegd

DSCN1758
Met een nieuwe camera een rondje door de tuin. Paddestoelen gespot! Sommige paddestoelen gaan verscholen tussen de bladeren, zoals hierboven. Ook was er een donkerbruin hoedje dat ik pas zag toen ik de tak waar hij op zat wat draaide en meer in een lijn met het bed wilde leggen. Andere vallen duidelijk op door hun paarse uitstulpingen op hout of platte gele kwakken op de takken. En ook de “elfenbankjes” zijn aanwezig in diverse formaten. De tuin leeft, ook in de herfst en bijna winter! Of het allemaal onder de noemer paddestoelen valt dat weet ik niet zo goed, maar daar kom ik nog wel achter.

DSCN1747 DSCN1754 DSCN1753 DSCN1759

En dan zijn er natuurlijk nog de wintergroentes… andijvie, snijbiet, palmkool en prei.
DSCN1744 DSCN1743 DSCN1749 DSCN1745
Zijn ze niet prachtig?

Vorig jaar (zie hiervoor een eerder bericht: welke-kool-bloeit-er-in-mijn-tuin) hoorden de groentes die in het voorjaar in bloei kwamen tot de eerste stuifmeelroutes van de bijen. Toen waren het boerenkool, broccoli en rode kool die in de bloei schoten. Nu mogen dat worden een andijvie, snijbiet, knoflook, broccoli en een groenlofplant.
DSCN1748 DSCN1742

Altijd spannend hoe een plant zich houdt. Eeuwig moes kreeg ik afgelopen jaar en die heeft het pittig gehad, maar hij is er nog en ik verwacht de schenkster het voorjaar een stek terug te kunnen geven. Pluksla met de naam Indian Summer is na de winter een van de eerste slasoorten die bij mij in de tuin opkomt. Fijn dat die het ook nog doet.DSCN1751 DSCN1760

Tenslotte nog even een rondje langs het bloeiende moois. Komkommerkruid en erwt in de bloei. Framboos-aardbei plant heeft nog enkele vruchtjes en de frambozen gaan gewoon door. Deze zijn voor de vogels als ze willen.
DSCN1772 DSCN1771 DSCN1773 DSCN1756

Het slaapmutsje neemt haar tijd te ontwaken. Des te langer genieten. Zou het nog lukken in 2014 haar prachtige oranje bloem te aanschouwen?DSCN1766

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Mijn tuin and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s