What a beautiful day!

Zaterdag 13-12-14. Ik schreef deze datumnotatie op de labels bij de kiwiplanten die ik vandaag in de grond heb verankerd. Wat deze code betekent weet ik niet maar het ziet eruit als een solide en veelbelovend statement. Wie hier een ander inzicht over heeft mag het zeggen.

Opnieuw een dag om dankbaar te zijn voor het prachtige daglicht dat ons omringt en ons van binnenuit beweegt tot dankbaarheid. Vol energie ontwaken en gauw naar beneden om te horen en meebeleven hoe de kinderen reageren op het overlijden van Tammy onze tamme witte muis. Het ging heel goed “Och.. wat jammer” (heel intens maar kort en krachtig) en later vanmorgen kreeg zij naast Sammie tussen de frambozen en witte besstruiken haar rustplaats.

Het was ook een heerlijke windstille dag, die de was niet helemaal droog kreeg, maar wel zorgde voor een goed en warm buitenzijn. Wat tuinspullen schoonmaken en opruimen. En omdat het een goede dag is om te planten, de maanstand zorgt voor een dalende sapstroom in struiken en planten en met het sterrenbeeld leeuw voor de maan betekent dit geschikt om iets met vruchten te doen. Ik scan de tuin op geschikte bezigheden, dit gaat in een flits, want de laatste groene cherrytomaatjes hangen op het beton, de pas aangeschafte kiwiplanten moeten de grond in en het zelf gedroogde en geoogste aardbeienzaad van de rode bloemetjesaardbei wil ik heel graag zaaien. En zo verstrijkt er een prachtige middag.

Wat is het toch fijn om zoveel gelegenheid te hebben voor het aandacht geven aan planten in huis en tuin. Afrikaantjes en Kaasjeskruid heb ik de hele struik afgeknipt en de laatste 6 bloemetjes die staan in een flesje te schitteren in de vensterbank. In de kruiwagen met groenafval vond ik van de buren nog 2 goudsbloemen, deze staan vol trots bij ons op de keukentafel. Het is jammer dat mijn fototoestel het heeft begeven want al deze momenten hadden beslist prachtige foto’s opgeleverd. Ik ontdekte een oranje slaapmutsje dat binnenkort zal losbarsten, ik houd haar in de gaten!

En dan de vogels die met z’n allen beurtelings langskomen het is echt een genot. Vandaag zagen we koolmezen, mussen, pimpelmezen, vlaamse gaaien, kraaien, een specht en roodborstjes.

Deze dag is voorbij, volgens de kalender, maar morgen pakken we deze paradijselijke draad  weer op.

About Ester Huitema

Ik hou van de aarde en van de bomen en planten die hier voor ons groeien. Bijen, hommels en vlinders zijn meer dan welkom in mijn tuin. Het liefste ben ik de hele dag buiten in de kruidentuin of moestuin. Ik geniet van al het heerlijks om ons heen. Onze kinderen, familie, vrienden en anderen gelukkig en gezond zien leven en voorleven is voor mij belangrijk. Graag maak ik jullie met dit blog deelgenoot van enkele stukjes van mijn levensspel. Enjoy!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to What a beautiful day!

  1. Anastasia says:

    Mooie dag geweest 🙂 Dank voor een wandeling in jouw tuin..in jouw leven 🙂

  2. Anita Mulder says:

    Esther, wat een leuk bericht. Jij schrijft heerlijk leesbaar. Wordt ik helemaal vrolijk van. Goed begin van deze zondag! Dank je. Anita Mulder

    Date: Sun, 14 Dec 2014 00:45:06 +0000 To: anitamulder@hotmail.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s